Styret har inngått avtale med Kraftriket og SMARTservice Norge for levering av infrastruktur, ladere og drift av elbilladere i Borettslagets garasjer og parkeringsplasser

Løsningen består av ZapCharger Pro ladere (https://zaptec.com/ladestasjon-zapcharger-pro/), infrastruktur lagt klart i alle garasjer, og på flere parkeringsplasser. samt drift og service av løsningen.
Med Zaptec har man også mulighet for dynamisk fasebalansering, noe som muliggjør maksimalt utnyttelse av anlegget. Det vil bli fase- og lastbalansert mellom ladestasjonene slik at tilgjengelig strøm blir fordelt på hver enkelt ladestasjon. Hver enkelt ladestasjon kan levere en effekt opp til ca. 7,4kW
ZapCharger Pro er en fremtidsrettet og intelligent ladeløsning som har innebygget strømmåler.
Denne sender det nøyaktige forbruket ut slik at den enkelte bruker må betale for seg. Dette sikrer en rettferdig løsning for alle beboere.

Borettslaget har bestilt 4 ladere som er tiltenkt felles ladeløsning og for bruk til besøkende. Beboere som ønsker egen lader bestiller dette selv via leverandøren.
Prisen er satt til 19.987,50 kr, for bestillinger som kommer nå under klargjøring av ladeløsningen. Deretter øker prisen til 22.237,50kr. Begge prisene er inkludert montasje.
Bestillingsskjema vil bli sendt ut iløpet av september. Det vil komme mer info om løsningen, inkl strømavtaler, mulige finansieringsavtaler osv.