Styret har i de siste ukene mottatt en god del henvendelser ang trekk fra balkongdør og stuevindu. Dette er noe vi kjenner til og venter på tilbakemelding fra entreprenør Ruta på hvordan de tenker å løse. Termofotografering ga gode svar på hva som er galt og det jobbes nå med å finne gode løsninger.

Her er siste oppdatering fra Tobb der det kort summeres opp utestående punkter.

Utbedringer trekk

Som nevnt i tidligere skriv jobbes det med å løse problematikk med trekk. Undersøkelser for å kartlegge er gjennomført og entreprenør har kommet med løsning. Det er gjort utbedringer i Tors veg 13 og vi venter nå kun på kontroll om disse utbedringene har fungert før videre arbeid med utbedring igangsettes. Dette for å være sikker på at tiltak som gjøres hjelper.

Arbeidet krever ingen innvendige arbeider, da problemet ligger i overgangen fra grunnmuren til fasaden. Varsel når utbedringen er ferdigstilt sendes til beboere, slik at de som har hatt problemer med dette kan følge med om de merker forskjell.

Termofotograferingen viste en del lekkasjer, men kun varmluft. Dvs. fasaden er tett, men det er nok en del interne lekkasjer i bygget, mellom leilighetene.
Går i gang med videre utbedring av lekkasjepunkt kjellervindu på resterende blokker over nyttår.

Inngangsparti

Arbeidene med inngangsparti er ferdige. Det er enkelt betongarbeider som må pusses og utbedres, men dette må ventes med til våren.

Balkongtrapper

Monteringen av balkongtrapper for de som ønsker dette er kommet godt i gang. Selve trappen skal være montert for de fleste, men rekkverk vil monteres over nyttår. Det er kommet inn beskjed fra et par som ønsker trapp etter monteringen er startet. Disse vil få dette, men må påvente noe leveringstid på stålet.
Hvis flere beboere ønsker trapp så må dette meldes så fort som mulig til rehabilitering@nardosondre.no

Kjeller og loftsdører

Det har blitt gått en ny runde for å justere dører til kjeller og på loft. Noen av dørene har blitt bedre, men flere må fremdeles justeres mer. Dette vil skje i den siste tiden før jul og rett over nyttår.

Inngangsdører

De fleste dører i Njords veg, med enkelte unntak, åpnes/lukkes nå slik de bør. Det må fremdeles justeringer til en del plasser i Tors vei. Dette jobbes med å få på plass.

Beboeravvik

Enkelte har etter ettårsbefaringen meldt tilbake om avvik som ikke er lukket eller som ikke ble bra nok. Disse er nå oppsummert og gjennomgått med entreprenør. Entreprenør vil ta direkte kontakt med de det gjelder, forhåpentligvis før jul, for å avtale utbedringer.

Videre vil alle beboere som har meldt inn avvik til ettårsbefaringen få tilbakemelding på disse like over nyttår. Da kan beboer kontrollere om avvikene som er meldt lukket fra entreprenør er ok. Om det er saker som er avvist fra entreprenør vil også dette bemerkes på tilbakemeldingen. Informasjon om hvordan eventuelle henvendelser i etterkant av dette gjøres vil informeres nærmere om.

Plen areal

Plenarealene ble gjennom året bedre, men ikke gode nok. Dette er det reklamert på mot entreprenør. Utbedringer skal skje til våren og gjelder generelt hele området.

Andre avvik utomhus

Det har pågått utbedringer i garasjer og utomhus gjennom høsten. Det gjenstår fremdeles noe som vil jobbes med å lukke i nærmeste periode, samt til våren i likhet med plenen.